Na een jarenlange onderwijscarrière was ik toe aan een pauze. Tijdens die periode liep ik een jeugdvriend tegen het lijf. Hij werkt als boomverzorger en heeft een zagerij in Rumbeke en Bourgondië. Het duurde niet lang voor de vonk oversloeg om ook iets met hout te beginnen. 
Ik besloot enkele van mijn passies te combineren: ecologie, gezonde voeding en authentieke materialen. Niet lang daarna was 'Petit Patsy' een feit.
In mijn keuken is er daarom geen plaats voor plastieken of gelijmde houten snijplanken. Ik vond niet wat ik zocht en daarom maak ik ze maar zelf! Regelmatig ontvang ik groepen met hapjes en drank waarbij mijn plankjes uitstekend van pas komen. Ik gebruik meestal lokaal kastanje, eik, berk, veldesdoorn, kerselaar, notelaar  en robiniahout. Dit hout is absoluut vrij van lijm en bestrijdingsmiddelen. Ik laat mij inspireren door de ruwe plank voor de vorm. Het manueel verzagen en schuren in de open lucht bezorgt mij een grote voldoening. Hopelijk kan ik mijn passie met jullie delen.
Back to Top